KARS / SELİM - Selim İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Okulumuz öğretmenleri kendi aralarında yaptıkları kitap okuma etkinliğinde bu ay çocuk gelişimi, ergen psikolojisi ve erken dönem ergenlerle iletişim temalı kitaplar seçildi. Kitaplar okunup tartışıldı dikkat çeken yönleri konuşuldu ve doğru bilinen yanlışlar ortaya kondu.Bu kitap seçimleri bizlerin hem kişisel hem mesleki gelişimimize katkıda bulundu.

Haz

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri 4 Haziran Pazar günü gerçekleşen sınavı başarıyla atlattılar.Okul idaresi ve öğretmenleri olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Okulumuzda kullanılan mescidimiz öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından pırıl pırıl yapıldı.

Haz

Okulumuzöğrencileri arasında çiçek vb. yetiştirilerek hediye etme etkinliği düzenlendi.Okulumuz öğrencileri evlerinde, pencere kenarında yetiştirdiği çiçekleri birbirlerine ve öğretmenlerine hediye ettiler.Etkinliği düzenleyerek samimibirortamoluşturduk. Çiçek bakımını üstlenen öğrencilerimizde sorumluluk duygusunun geliştirilmesi hedeflendi.

Haz

Okulumuz son sınıf öğrencilerine  genel ve mesleki liseler tanıtıldı. Merkezi sınavla öğrenci alan ve diploma puanı ile öğrenci alan okullar hakkında bilgi verildi.

Haz

Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verilmiştir.

Nis

Dini Günlerin Anlam ve Önemini Belirtilen Etkinlikler Yapıldı. Sınıf panoları ve okul koridorları kullanıldı. Ramazan ayında mani yarışması yapıldı.

Nis

Öğrencilere sosyal gelişim için kitap okuma, tiyatro ve drama gibi etkinlikler yaptırıldı.

Okulumuzda İslam Medeniyeti Koridoru Oluşturuldu

Okulumuz öğrencilerinin İslam medeniyetine, kültürüne, tarihine ve edebiyatına  olan ilgilerini arttırmak amacıyla koridorlarımızı afiş ve posterlerle süsledik.

EĞİTİMDE TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI

Okulumuz Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Dijital Okuryazarlık hakkında okulumuzdaki öğretmenlere bilgilendirici seminer düzenledi. Seminerde hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin digital okur yazarlıklarının nasıl daha iyi hale getirilmesi üzerinde duruldu.

Nis

Resfebe, bir bulmacaya görsel ipuçları veren yaratıcı bir zeka oyunudur.

Nis

Okullarda belirlenen öğrenci gruplarına,Diyanet İşleri Başkanlığı´nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen örnek vaaz ve hutbelerin gösterimi ve uygulaması sağlandı.

Nis

Okulumuz Sekizinci Sınıf Öğrencilerine, LGS hazırlıkta yaşadıkları güçlükleri en aza indirmek amacıyla Öğrenci Koçluğu Uygulaması yapılmaktadır.

Nis

Mart dönemi KTS Faaliyeti olan "Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları"  konulu çalışmamız  gerçekleştirildi.

Öğretmenlerimizin öğrencilerin motivasyonunu artırmak için birtakım noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunun için hazırlanan slayt öğretmelerimize yol göstermede önemli bir adım olmuştur.

Motivasyonu artırabilmek için yapılabilecekler, motivasyonu azaltabilecek durumlar ve bu hedeflere ulaşmak için yapılabilecekler anlatılarak öğrencilerin motivasyonunu artırmak hedeflenmiştir.

Nis

Okulumuzun koridorlarına satranç takımları ve mangala yerleştirerek öğrencilerin teneffüslerde satranç, mangala oynaması sağlandı. Öğrencilere bilişsel anlamda katkı sağlayan satranç oyunu aynı zamanda sosyalleşmelerini de sağlaması etkinliğin verimliliğini gösterdi.